Kõigepealt tähtsaim osa, ehk siis riisi tegemine. Teen seda raamatu "Easy Sushi" juhendusel:
1 liitri vee kohta:
400 ml Jaapani sushi-riisi (mitte kaalu, vaid mahu järgi)
3 sl Jaapani riisi vinegari
2,5 sl suhkrut
2 tl soola

2. pane riis paksupõhjalisse potti/kastrulisse, lisa 460 ml vett, kata riis ja lase tugeval kuumusel viieks minutiks keema minna.
3. vähenda kuumust ja hoia pott nõrgal kuumusel kaetuna 10 minutit või seni kui vesi on aurustunud. Ära vahepeal kaant eemalda!
4. võta pott pliidilt ja lase 10-15 minutit jahtuda, kaas endiselt peal.
5. sega vinegar, suhkur ja sool väikses anumas seni kuni need on omavahel lahustunud
6. aseta valmis riis jahtuma, soovitavalt handai'sse (bambuseanumasse)
7. piserda riisi vinegari kastmega
8. pintselda vinegari kaste riisile, ära sega!
9. lase riisil jahtuda kehatemperatuurini enne sushi valmistamist
Kuna koostisosade valik on sama rikkalik, kui fantaasia, siis ma ei hakka kõike üles loetlema. Ise tegin seekord kurgi, krevettide, lõhe, tuunikala, makra ja kalamarjaga. Isegi kui osta igat asja natuke, jääb ikka palju üle! Lõpuks jäi mul palju koostisosi üle ja sushit tuli ka päris suur kogus :)
Aega kulus u 4h ja tulemus on pildil.

0 kommentaari:
Postita kommentaar