Täiuslik šokolaadikook

29. aug 2010

Olen mitmeid kordi testinud, et leida seda õiget šokolaadikoogi retsepti ja ei läinudki kaua aega kui juba ongi käes :) Tuleb välja, et seda imelise maitsega kooki on valmistada imelihtne! Retseptile peale vaadates ehmatab ära või kogus, aga pärast kui kooki süüa, siis ununeb see momentaalselt ;)

Retsept pärineb nami-namist, väikeste modifikatsioonidega:

200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
200 g suhkrut (võib ka vähem, kui ei meeldi liiga magus kook)
4 muna
1 sl jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2-3 sl mandlilaaste või -pulbrit

1. sulata või ja šokolaad
2. sega juurde suhkur ning lase segul veidi jahtuda
3. seejärel lisa ükshaaval segades juurde munad*
4. sõelu juurde nisujahu (millesse sega enne küpsetuspulber) ja sool
5. sega ühtlaseks
6. kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus

Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme. Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani. Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.

* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.

----

Proovisin eelnevalt ka sellist varianti, kus munad tuli suhkruga ära vahustada, jahukogus oli suurem ja võikogus jälle väiksem - tulemus oli ka seetõttu märksa nirum. Nii et julgelt võib segada suhkru kohe šokolaadi segusse ja ükshaaval segada sisse munad. Segu jääb lõpuks naljakalt veniva konsistentsiga, aga see on täiesti normaalne. Küpsetamisel võib hakata kooki luurama kuskil 22. minutil. Ma ootasin täpselt 25 minutit ja kook lõi pealt lõhki, oleks 50 sek varem välja võtnud, oleks terveks jäänud. Nii et sõltub täiesti ahjust.

Serveerisin vanillijäätisega, aga vabalt võib teha marjadest kastme, mis lisab väheke hapukust.
Aga ka juba koogisegu sisse võib panna vaarikaid või mustikaid,mis annab väikse nüansi juurde.
Tõesti soovitan seda kooki kahe käega, kohutavalt hea!

0 kommentaari: