Dzeimi Oliveri lambakebab. Tuleb pisut vaeva näha, aga tulemus on suurepärane ja nähtud vaeva igati väärt!
Mida vaja
Koostisained
Serveerimiseks
- 500g lammast, sobib mõni väherasvane osa, näiteks kael.
- tüümiani (aed-liivatee) lehti, värskelt rebitud (ise kasutasin kuivatatult)
- 1 tl tšillipipart, pulber sobib hästi
- pool tl jahvatatud köömneid
- poole sidruni mahl ja riivitud koor
- meresoola ja pipart (parem jahvatada otse veskist)
- peotäis pistaatsiaid
Serveerimiseks
- peotäis hakitud peterselli
- punane sibul, kooritud ja peeneks viilutatud
- ühe siduruni mahl
- hapukoort ja maitsestamata jogurtit (segasin vahekorras 1:3)
- salatilehti (hästi sobivad tortilla suurused lehed)
- neli tortillat (ma eelistan maisijahust tehtuid, aga see on maitse asi)
Valmistamine
Paar tundi varem valmista ette hakkliha.
- Selleks võta lambaliha ja, sõltuvalt hakklihamasina või muu kõrgtehnoloogilise köögiseadme olemasolust, tükelda liha ning lase kas läbi masina või haki käsitsi hakklihaks (N.B. - viimasel juhul võid kindel olla, et käsi jääb valusaks :)
- Purusta pistaatsiad kohviveskis või muus masinavärgis riisitera suurusteks tükkideks;
- Sega purustatud pistaatsiad, tšillipipar, sidrunimahl ja jahvatatud koor, tüümian, köömned, sool ja pipar hakklihasse;
- mätsi hakkliha 4-6 varda ümber (kui kasutad puidust vardaid, pane need enne natukeseks vette likku, siis tuleb küpsenud liha ilusti varda küljest lahti);
- pane vardad paariks tunniks külma, et maitseained saaks lihasse imbuda;
- Aja grill kuumaks ja küpseta liha vardaid aeg-ajalt keerates ja oliiviõliga niisutades (eriti kange kraami saamiseks võid peale grillimist või selle ajal lisada varrastele veel tsillit, köömneid, tüümiani ja soola);
- viska tükeldatud petersell ja peeneks viilutatud sibul kaussi, pigista sibulatele poole sidruni mahl, lisa soola ja sega kogu kraam korralikult läbi;
- soojenda tortillad (röstida pole mõtet, lähevad kõvaks);
- võta salatilehed, pritsi neile oliiviõli, ülejäänud sidrunimahl ja pisut soola.
Serveerimine
Kõige lihtsam on kanda lauale valmis komponendid (kebabivardad, tortillad, peterselli ja sibula segu, hapukoore ja jogurti segu) ja süüa kebabeid neid järjest ise kokku rullides.Võta tortilla, pane sellele salatileht, määri peale hapukoore ja jogurti segu (võib ka vastupidi), lisa kebabiliha, peterselli ja sibula segu, keera tortilla kokku ja hakka otsast sööma
0 kommentaari:
Postita kommentaar