Yakitori kanavardad

8. mai 2010

Hoides Jaapani joont pakuks ka midagi soolast: kanavardad yakitori kastmes. Surfasin natuke ringi, et leida just see sobiv retsept ja lõpuks kombineerisin kokku mitme koha õpetused.





500 g kanakoibasid
soovi korral ka paprikat
bambusevardad

marinaad:
100 ml sojakastet
100 ml mirinit (saadaval Hiina poes)
50-100 ml saket
4 sl pruuni suhkrut
1 spl (või rohkem) riivitud ingverit
paar küüslauguküünt


1. pane vardad külma vette (siis ei jää need grillimisel kinni)
2. fileeri kanaliha luude küljest lahti ning lõika paraja suurusega tükkideks (sellised, mida on hea varda otsa lükata)
4. lõika paprika sobivateks tükkideks
5. aja kanaliha vaheldumisi paprikaga vardasse. NB! kanatükid peaksid olema esimesena ja viimasena
6. marinaadi valmistamiseks sega kokku komponendid ning aja keema
7. pane kanavardad karpi ja vala marinaad peale ning lase seista min 30 min (mina hoidsin pool päeva ja siis oli marinaad mõnusalt sisse imbunud)
8. grillimise ajal pintselda kana pidevalt marinaadiga

Miks on oluline just kanakoiva liha kasutada? Sest tavaline kanafilee jääks liiga kuivaks ja kindlasti ei saavutaks sellega sobivat maitset. Aasialased üldiselt kasutavadki toidu tegemisel pigem kanakoibasid. Esialgu on fileerimisprotsess natuke tüütu, aga mõne aja pärast kui asi käpas, siis pole viga. Soovitan kasutada ka kääre, nendega on protsess imeliselt lihtne!

0 kommentaari: