
Retsept raamatust "100 grillrooga", aga asendasin grillimise ahjuküpsetusega ja kohandasin maitseained vastavalt nendega, mis mul kodus olemas oli :)
Kogused 4-6 inimesele:
1 suur lõhe- või forellifilee
2 sl oliiviõli
1 dl sidrunimahla
peotäis siledaid petersellilehti
värsket tilli (nagu igas korralikus eestipärases toidus :))
2 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
1 porru või sibul
1. lõika fooliumist paraja suurusega tükid
2. klopi sidrunimahla hulka sool ja pipar
3. lisa oliiviõli ja peenestatud maitseroheline
4. klopi veelkord hästi segamini
5. määri fooliumi põhi seguga üle
6. määri kala mõlemalt poolt seguga, aseta fooliumile ja määri veel nii pealt kui seest
7. aseta õhukesed sibularõngad nii kala sisse kui peale
8. voldi fooliumiservad tihedasti kinni (ära suru fooliumi liiga tihedalt vastu kala, et aur pakendit ei lõhuks)
9. küpseta u 200°C juures 15-20 minutit või kuni kala on kahvliga peale vajutades pehme
---

Kuna mul polnud kodus võtta värsket maitserohelist, siis asendasin need kuivatatud variandiga. Serveerisin toidu keedetud brokoli, värske salati ning keedetud "jasmiini" riisiga. Toit sai maitsev ja tervislik! Panin küll päris palju sibulaid, aga nagu karta oli, kalal erilist sibulamaiku küljes polnud, nii et sibulat saab niisama maitseks kõrvale süüa :) Tavaliselt valge kala puhul ongi väga raske sellele mingitki maitset tekitada. Võib-olla eelnevalt kauem marineerides jääb midagi külge?
0 kommentaari:
Postita kommentaar