
Retsept pärineb raamatust "100 kooki" (mis on kahjuks juba läbi müüdud!) ja Toidutare retseptikogust:
PÕHI:
175 g metsapähkleid
100 g võid
175 g jahu
75 g fariinsuhkrut
TÄIDIS:
50 g maisitärklist (kui pole, võib ka tavalist tärklist)
2 dl piima
3 muna
150 g valget šokolaadi
150 g tumedat šokolaadi
50 g suhkrut
1. Sega hakitud pähklid, sulatatud või, jahu ja fariinsuhkur
2. suru tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning pane täidise valmistamise ajaks külmkappi
3. sega potis tärklis veidikese piimaga
4. hetke pärast lisa ülejäänud piim ja kuumuta nõrgal kuumusel, kuni segu pakseneb
5. klopi hulka munakollased
6. jaga segu pooleks ja pane kahte potti
7. tükelda ühte neist tume, teise valge šokolaad ning kuumuta nõrgal kuumusel või veevannil, kuni šokolaad on sulanud
8. lase veidi jahtuda
9. vahusta munavalged, lisades vahustamise lõpupoole suhkrukoguse
10. sega pool munavalgevahust ühte potti ning pool teise ning kalla tume kreem tainale ja hele selle peale
11. sega kreemid kahvliga kergelt läbi
12. küpseta kooki ahjus 200°C juures 30 minutit
13. jahuta ja võta kook vormist välja.
---
Mul oli alguses natuke keeruline piima ja tärklisesegu õige konsistentsi saavutamine – välja tuli alles teisel proovimisel :) Muud nippi seal pole, kui et pead piima KOGUAEG segama. Kui ei sega, tekivad kohe klimbid ja segu on rikutud!
Seejärel oli natuke kahtlane tumeda šokolaadisegu tegemine, sest mul polnud sobivaid potte/vanne ja pidin seda lõpuks väiksest anumast suuremasse tõstma, mistõttu tume šoks sai kauem sulada ja ei saavutanud sellist vormi nagu valge, ehk siis jäi natuke kõvemaks. Ent lõppresultaati see ei muutnud ja kook oli maitsev :)
Sooja koogi peale võid riivida valget ja tumedat šokolaadi, mis mõnusalt ära sulab ja jätab laheda väljanägemise.
0 kommentaari:
Postita kommentaar