Avokaadosupp

19. jaan 2008



Retsept raamatust "Täielik kokaraamat"(kahjuks poes juba läbi müüdud), ent leidsin selle ka nami-nami'st.

Kogused kahele sööjale:

2 avokaadot
4 dl aedvilja- või kanapuljongit
1 dl rõõska koort, créme fraiche'i või hapukoort
maitsestamiseks soola ja pipart
1 sl sidruni mahla (võib asendada ka laimiga)
(värskelt kooritud krevette)

1. lase puljongil keema tõusta ja seejärel jahtuda
2. koori avokaadod, lõika need pooleks ja võta kivid välja. suru viljaliha läbi terassõela või purusta köögikombainis
3. sega juurde sidrunimahl
4. lisa külm puljong
5. vahusta koor ja kalla see supi hulka, maitsesta soola ja pipraga
6. lase supil enne serveererimist külmas seista

Serveerimisel pane (krevetid ja) õhukesed avokaadoviilud või maitserohelist kaunistuseks.

---
Üldiselt mulle pole kunagi avokaado meeldinud, sest sellel pole mingit maitset! Mäletan, kuidas mehhiklased sõid seda nagu leiba, iga jumala päev. Mina sealjuures ei saanud aru, mis neile selle juures meeldib. Nüüd aga olen hakanud seda vilja kuidagi rohkem sallima.
Supi tegemine on ülilihtne, ent ainuke tüütu osa on selle juures avokaado koorimine ja sõelast läbiajamine. Esialgu mikserdasin avokaado saumikseriga, aga siis jäi sinna veel üksikuid tükke ja ajasin lõpuks kõik sõelast läbi ning segu tuli seega ühtlasem.

Soovitan seda suppi ka neile, kellele avokaado ei meeldi :)

0 kommentaari: