Mesine lõhefilee

13. jaan 2008

Retsepti võtsin raamatust "Ahjuroad" ja muidugi on see üleval ka Toidutares.










*kahjuks ma kalast pilti ei teinud, vaid lisan siia raamatust tehtud pildid

Kogused 4-6 sööjale:

1-1/2 kg lõhe- või forellifileed
100 g sulatatud taluvõid
4 tl riivitud sidrunikoort
4 sl sinepit
8 sl mett
3 tl soola
1 tl purustatud musta pipart


1. näpi fileest välja luud
2. sega sulatatud või, riivitud sidrunikoor, mesi, sool, sinep ja pipar ühtlaseks massiks
3. määri saadud maitsesegu kalafileele
4. küpseta kala ahjus 200°C juures 15-20 minutit

---

Retseptis pole täpsustatud, mismoodi kala ahjus täpselt valmib, aga mina panin selle hautamispotti (kala alla ka veel fooliumi), siis tuleb mahlasem.

Originaalretseptis soovitatakse kala serveerida värske salati, kartulipüree või riisiga. Kuid mina serveerisin ahjus tehtud ürdikartulite (vt ürdikartulite retseptist), brokoli ja porgandiga. Kalale andis meesegu ikka väga erilise maitse, tasub kindlasti proovida!

0 kommentaari: